Byfornyelse:

 

Strategien er forkert

Regeringen har med ghettoplanen lovet at tage målrettet fat på de reelle problemer i de store boligområder. Spørgsmålet er, om den valgte strategi kan løse problemerne.

Problemet, der ikke kan dokumenteres

Der mangler grundlag for at påstå, at det boligområde,folk bor i, har betydning for det liv, de lever.

Konfrontation og konsekvens er nødvendig

Det er en politiopgave, når kriminaliteten i store boligområder skal reduceres. Løsningen er højt kvalificerede nærbetjente og ikke politi-raids og panserklædte betjente

Fra boligområde til bydel

En ambitiøs helhedsplan skal ændre de socialt udsatte boligområder Gellerup og Toveshøj i Århus til en attraktiv bydel med arbejdspladser, specialbutikker en befolkningssammensætning, der afspejler kommunens gennemsnit.

Ensformigheden dræber boligområderne

Trods høj boligstandard er langt de fleste almene boliger ikke attraktive for moderne mennesker, der ser sig selv som unikke skabninger og ønsker at udtrykke deres individualitet i deres boligvalg.

20-årsplanen i Køge

Køge Kommune har sammen med Realdania Arealudvikling en plan, som med tiden skal åbne byen ved bugten op ud mod de attraktive, kystnære havnearealer. Projektet er blandt andet enestående i kraft af sin store opbakning i lokalsamfundet, hvorfra der kun har været begejstrede tilbagemeldinger.