Politik:

 

Det er Hernings skyld

Før kommunalreformen var de danske kommuner for små. Nu er de blevet for store, mener kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalist-højskole. Han giver Herning Kommune skylden for, at reformen er endt med at være forfejlet.

Miljø:
Ny strategi fra Kommissionen vil øge udbyttet af bioaffald

EU-Kommissionen har vurderet, at der er et stort miljømæssigt og økonomisk udbytte at hente ved en bedre håndtering af det biologiske affald i EU.

Kritik forfejlet

Brian Mikkelsens nye opgørelse over kommunernes sagsbehandlingstider viser, at der stadig er store forskelle i kommunernes sagsbehandlingstider, og at mange kommuner har meget lang sagsbehandlingstid.

KL skal lave bedre lobbyarbejde

Med kommunalreformen mistede KL sin eksistensberettigelse, fordi kommunerne i dag selv har de kompetencer, som KL tidligere var leverandør af til kommunerne.Ifølge tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem Nick Hækkerup bør KL udfylde tomrummet med bedre lobbyarbejde.

Unge kommunalpolitikere:
Problemet er, at de, der råber højest, får pengene

Kom, talte og gik igen

Miljøminister Karen Ellemann var på fransk visit i Silkeborg i forbindelse med Politisk Forum. Hun nåede dog både at rose, rise og undgå at besvare oplagte spørgsmål.

KL-formand fik skovlen under miljøministeren

Hvis KL havde lagt en slagplan forud for miljøminister Karen Ellemanns optræden på KLs Teknik og Miljø-konference - så lykkedes den.