Portrætter:

Det må gerne være sjovt at gå på arbejde

Sommerbjerg I/S har mange ansatte og mange malkekøer. Det fører let til rutineprægede arbejdsopgaver, og skal medarbejderne tiltrækkes og fastholdes på gården, kræver det god ledelse

Fødevarebutikken på grænsen mellem land og by

Elisabeth og Jens Otto Rasmussen har de sidste 17 år skridt for skridt udvidet deres aktiviteter fra stalddørssalg af æg til en velassorteret økologisk fødevarebutik

Anvendt biologi

Jakob Kortegaard Becher har taget en forpligtelse på sig i sit arbejde med at bevare to gamle husdyrracer

10.000 tønder korn i laden

Det kræver godt håndværk at håndtere tørringen af kornet, når der er otte forskellige kornafgrøder på markerne

Landbrug i 3. sals højde

ØsterGro vil avle økologiske fødevarer til sine medlemmer og formidle viden
om, hvordan man gør

Man skal have tillid til vejrudsigten

Sidste års danmarksmester i hø kan godt lide at udfordre gældende praksis

Reddet af det tidlige forår

Peder Nielsen fodrer sine malkekøer med hø – og kun hø

Naturtalent

Mette Touborg er borgmester i Lejre Kommune, hvor hendes umiskendelige talent for at skabe vindersager kommer økologien til gavn

Den lille pige med grydeskeen

Pernille Oduncu vandt for nylig DM i skills for ernæringsassistentelever, og hun er netop blevet godkendt som en af otte Food Fightere, der i løbet af 2014 kan glæde sig til at få et unikt indblik i de problemstillinger, udfordring og muligheder, økologien står overfor

Administrator for hele verden

Ilse Ankjær Rasmussen har siden studietiden på Landbohøjskolen interesseret sig for økologi, og hun er gået hele vejen fra pioner til ansvarlig for formidling af forskning

Økologinørd

Dan Laursen er uddannelsesleder på Hotel- og Restaurantskolen i Viborg, restauratør, far til fire og uanset, hvilken af de tre kasketter han har på, er økologien i centrum

Rå energi

Casper Vesters Raw Snacks har fået godt fodfæste på det danske marked og sælges nu også til eksport

Vild med maskiner

Christian Eriksens maskinhus er ret veludstyret, for landmanden fra
Odsherred køber gerne nyt grej, som kan løfte planteavlsproduktionen
på hans gård på Odden

Gris med pil

En sjaskvåd vinter og ditto sommer blev starten på Skovgaards succes med skovgrise

En sømand gik i land

Erfaringerne fra et halvt liv i søværnet og handelsflåden kan sagtens gøre nytte inden for økologisk kyllingeopdræt

Vestfynsk vækstpotentiale

Herrens Mark holder til på 50 hektar god lerjord på Vestfyn, hvoraf en del er tilplantet med mælkebøtter eller tilsået med rødkløver. Det er specielle afgrøder, som bruges til fremstilling af to salgssucceser: Fynsk Mælkebøtteekstrakt og Fynsk Rødkløverekstrakt

Gyldne dråber

Hvem siger, gourmetmad skal ledsages af drikkevarer med promiller på 12-14 procent? Frugtavler og mostproducent Mette Meldgaard har fornyet ’vinkortet’ på danske gourmetrestauranter